Vpis

Naključna fotografija

Partnerji

Na obisku v Gasilski brigadi Koper

V mesecu septembru smo mladi gasilke in gasilci PGD Zdenska vas obiskali Gasilko brigado Koper.

Vodja izmene nas je prijazno pozdravil in izrekel dobrodošlico ter nas za začetek odpeljal v predavalnico, kjer smo si ogledali video posnetek o zgodovini Koprske brigade in prispevek o vseh večjih intervencijah na njenem območju delovanja. Gasilska brigada Koper deluje na območju Mestne občine Koper in občin Piran in Izola. Skupaj na tem območju deluje še 15 prostovoljnih gasilskih društev. Število intervencij se sicer od leta do leta razlikuje, se pa v zadnjih dveh letih giblje med 700 in 800. In ravno med gledanjem videovsebin se je oglasila sirena, preko zvočnikov pa je sledilo obvestilo, da gre za prometno nesrečo pri predoru Kastelec. Zato nas je moral naš vodič zapustiti in odhiteti na intervencijo. V nadaljevanju so nam zaposleni z veseljem pokazali njihovo gasilsko opremo in vozni park. Z zanimanjem smo si ogledali vsa vozila in pripravo določenih vrst opreme za čim hitrejše in učinkovitejše posredovanje na intervencijah. Od zaposlenih smo dobili tudi veliko informacij, ki nam bodo prišle prav na operativnem področju v našem društvu.
 
Gasilska brigada Koper
 
Čas, ki smo ga imeli na voljo, je zelo hitro minil. Preden smo se poslovili, smo naredili še obvezno »gasilsko sliko« pred gasilsko avtolestvijo in se zaposlenim zahvalili za gostoljubje.
 
Več o Gasilski brigadi Koper pa izveste na naslovu: www.gb-koper.si.

Povezave

Zadnji dogodki SPIN

SPINTehnična in druga pomoč 23. 01. 2020 22:17

Ob 22.21 je na Britofu, občina Kranj, v stanovanju puščala voda. Gasilci GARS Kranj so vodo zaprli in razlito vodo posesali iz prostora.

SPINPrometna nesreča 24. 01. 2020 00:39

Ob 0.39 je na Dunajski cesti v Ljubljani, voznik trčil v hišo. Gasilci GB Ljubljana so odklopili akumulator.

SPINTehnična in druga pomoč 23. 01. 2020 23:26

Ob 23.35 so na Posavskega ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana posredovali, kjer so vstopili skozi balkon v stanovanje ter istega odklenili ter omogočili reševalcem NMP Ljubljana, da so oskrbeli osebo.

Klic v sili

Vremenska napoved