Aktivnosti članic

Posvet članic v GZ Ribnica

Posvet članic v GZ RibnicaNa posvetu članic se vsako leto dogaja kaj zanimivega in članice, ki se ga udeležijo izvejo in se naučijo kaj novega. Tudi letošnji posvet ni bil izjema. V petek, 6. junija 2014, se je 13 članic iz GZ Dobrepolje udeležilo posveta v GZ Ribnica.

Preberite več ...

Zadišalo je po palačinkah

ariana5410mBil je lep, idilično zimski sobotni večer, 23. februarja, ko smo članice PGD Zdenska vas pripravile večer palačink. Čeprav je zapadlo veliko snega, se je kulinaričnega dogodka udeležilo veliko sladokuscev, med njimi je bilo tudi nekaj članic iz sosednjih društev.

Preberite več ...

Posvet članic regije Ljubljana II 18.5.2012

clanice gzd v zupanovi jami-001Posvet članic je za članice eden iz med prijetnejših dogodkov v letu, saj se srečamo s članicami celotne GZ regije Ljubljana II. Na posvetu nam iz vsake GZ na kratko predstavijo kaj so članice delale preteklo leto in pri tem dobiš okvirno sliko o aktivnosti članic v posamezni zvezi. Najbolj aktivne članice so zagotovo v GZ Kočevje. Pripravijo celo požarno vajo v kateri sodelujejo le članice.

Preberite več ...

Vpis

Naključna fotografija

Četrtkove članice

Za slavno ekipo »četrkovih« dobrepoljskih fantov in mož,  ki so si kar nekaj let četrtkove večere krajšali s prijetnim druženjem in ob raznoraznih gurmanskih dobrotah, rujni kapljici, ter debatah, kartanjem, pripovedovanjem vicev in prigod, smejanjem in še čem, ste zagotovo že slišali.

 
 
Kaj pa za ekipo »četrtkovih« deklet in mladih žen? Da, da, obstajamo tudi me.     
 
»Četrtkove« vražje zdenske gasilke. Vam ni jasno, zakaj četrtkove? Zato, ker imamo od junija pa tja do oktobra vsak četrtek gasilske vaje. Seveda pa ne samo na vajah, po njih si vzamemo čas tudi za drugo vrsto druženja in reševanja tekoče problematike, kakorkoli si to že kdo razlaga.
 
In tako imamo kljub naši mladosti tudi me za seboj kar nekaj prigod in spoznanj, ki bi se z lahkoto zapisale v anale gasilske zgodovine: posebno mesto si zagotovo zasluži naša slavna »košarica«,  s katero se po svoji vsebini in količini ne more primerjati niti tista, ki jo je Rdeča kapica nesla svoji babici. Vsak četrtek namreč druga članica poskrbi, da si po napornih vajah nazaj povrnemo moči in pogasimo peklensko žejo izsušenih grl. Za gasilsko taktiko je zagotovo zelo pomembno naše spoznanje, da se v japonkah resda teče veliko počasneje, vendar pa lahko vsi opazijo, da imaš nov lak za nohte. Ko smo ravno pri nohtih – moški spol si niti v sanjah ne more predstavljati, kako boleče in nasploh grozno je, če si pri vajah poškoduješ umetni noht – joj živa groza!
 
No ampak da ne bo pomote, na vajah smo seveda čisto resne in se vsako leto udeležimo občinskega gasilskega tekmovanja in če imamo vsaj malo sreče se ponavadi uvrstimo naprej na regijsko gasilsko tekmovanje. Leta 2000 pa so se naše takratne članice uvrstile celo na državno tekmovanje. Nasploh smo aktivne tekom celega leta: udeležujemo se parad, ragijskih posvetov, vaje gasilske zveze v mesecu protipožarne varnosti…
 
 
Kar nekaj članic je tudi mentoric mladine, ki nadobudne gasilke in gasilce izobražujejo, ter pripravljajo na različna gasilska tekmovanja, gasilske značke, kviz…
 
Pomagajo jim tudi pri izdelavi novoletnih voščilnic in jim za nagrado za njihove aktivnosti priredijo za mladino nepozabni gasilski dan – celodnevni piknik z različnimi gasilskimi igrami.
 
Spet druge članice skrbijo za cvetlični nasad, za red, čistočo in urejenost gasilskih prostorov, postrežejo vas tudi s kavo, ki se zaradi novega zmogljivejšega štedilnika ne kuha več pet ur. Trudimo se tudi za čim boljše meddruštveno sodelovanje, v ta namen sodelujemo in organiziramo skupne vaje, izlete in še kaj, saj menimo, da v gasilstvu morda še bolj kot kje drugje velja pregovor, da je v slogi moč.
 
No bodi zaenkrat dovolj. Kdor si upa, pa naj se kar oglasi kakšen četrtek na našem poligonu ob gasilskem domu v Zdenski vasi. Bo imel kaj videti, tako kar se tiče stasa, kakor tudi akcije »četrtkovih« vražjih zdenskih gasilk.
 
Četrtkove članiceČetrtkove članice