Mladina v PGD Zdenska vas

juniorPozdravljeni! Dobrodošli na naši spletni strani.

PGD Zdenska vas ima precej številno mladino. Čeprav smo manjše društvo, vsako leto zberemo pionirje in mladince in sestavimo tekmovalne desetine. Že nekaj let zapored se uvrščamo na državna gasilska tekmovanja in dosegamo zelo solidne rezultate.
 
Udeležujemo se tudi gasilskega kviza, kjer smo se tudi že uvrstili na državno tekmovanje in v najboljšem primeru dosegli 5. mesto.
 
V letu 2008 smo prvič organizirali tudi gasilski dan – dvodnevni tabor v naravi. Prespali smo kar na igrišču pri gasilskem domu. Vsako leto pred Božičem izdelujemo voščilnice. V tej delavnici otroci in mladina s svojo domišljijo izdelajo unikatne voščilnice, ki jih potem dobi vsako gospodinjstvo skupaj z gasilskim koledarjem. Vse to vodi izvrstna ekipa mentorjev. To so prostovoljci, ki vložijo veliko prostega časa in energije za gasilsko mladino in gasilstvo na splošno. Veliko delamo z gasilskim podmladkom in tudi rezultati so vidni. Ker smo pridni, se včasih nagradimo s kakšno zabavo, bowlingom, izletom ..., predvsem pa je najlepša nagrada veselje otrok in mladine, ki radi znova in znova prihajajo h gasilcem. Tudi oni se učijo, da je naša dejavnost plemenita in še kako potrebna. Zelo nas veseli, da ima naša mladina ogromen potencial in voljo. Delo mentorjev že rodi sadove.
 

PRVI GASILSKI VIKEND V PGD ZDENSKA VAS

V soboto, 28. 6. 2008, ob 10:00 se je pred gasilskim domom v Zdenski vasi zbralo okrog 40 otrok. Prišlo je tudi nekaj staršev, še več pa se jih je pridružilo zvečer. Pozdravili smo svojo novo maskoto: medveda Pikota. Dvignili smo novo zastavo, ki je v rumeno-zelenih barvah in ima gasilski grb. Maskota in zastava nas bosta od sedaj naprej spremljala na vseh tekmovanjih in drugih srečanjih.
 
Nato smo se odpravili proti Sv. Antonu in Bogatim dolinam za njim. Tam smo preživeli čudovito, sončno in zabavno popoldne.
 
1mala
 
Z najmlajšimi smo se najprej odpravili na lov za skritim zakladom in vmes poiskali še gasilske predmete, ki smo jih mentorji dan poprej skrili v gozdu. Starejši pionirji in mladinci pa so skupaj z mentorji zakurili ogenjčke, postavili mrežo in polje za igre z žogo, poskrbeli za hrano in pijačo, vodo, WC …
 
5mala
 
Sledila je malica in vodne igre. Vsi smo bili premočeni, vendar se je osvežitev zelo prilegla. Nadeli smo suhe hlače in majice in se podali novim zmagam naproti. Skakali smo v vrečah, vlekli vrv, tekli štafetne igre, igrali odbojko in med dvema ognjema … Vsak si je spekel hrenovko na paličici ob ognju.
 
6mala
 
Pripravili smo tudi oltar in prostor za mašo, ki jo je imel naš gospod kaplan. Mašo so v celoti pripravili otroci. Ob spremljavi kitare smo peli mladinske pesmi. Pridružilo se je še nekaj staršev in prijateljev, tako da nas je bilo pri maši okrog 60.
 
2mala
 
Pozno popoldne smo pojedli slastno obaro, pospravili za sabo in se odpravili proti gasilskemu domu.
 
Odločili smo se, da bomo prespali kar pod milim nebom. Pometli smo igrišče, položili blazine, smuknili v spalne vreče in sladko zaspali. Nebo je bilo posuto s svetlimi zvezdami, temperature pa ravno pravšnje. Počutili smo se varno, saj je bedela gasilska straža.
 
3mala
 
Ob šestih zjutraj je bila večina že pokonci.
 
4mala
 
Skuhali smo čaj, namazali Nutelo in tako napolnili želodčke. Peli smo pesmi, odigrali še nekaj igric nato pa pospravili igrišče. Mentorji smo podelili medalje, ki so si jih otroci izdelali. Nato pa smo se v nedeljo okrog desetih z lepimi vtisi in spomini poslovili.
 
Prvi gasilski vikend v PGD Zdenska vas je uspel! Bilo je sončno vreme, veliko dobre volje, otroci so bili zelo pridni in pripravljeni pomagat. Za prihodnost prostovoljnega gasilskega društva Zdenska vas se ni bati.
 
Za PGD Zdenska vas,
mentorji mladine.

Kotiček za otroke

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved