Vpis

Naključna fotografija

Partnerji

Zdenski in Zagoriški gasilci priskočili nas pomoč kolegom iz PGD Vrhnika

Prepričan sem, da ste v medijih zasledili novico o katastrofalnem požaru v podjetju Kemis na Vrhniki. V požaru je sodelovalo več kot 250 gasilcev, ki so z nečloveškimi napori poskrbeli, da že tako velika nesreča, ni postala še večja.

Na veliko zadovoljstvo, ni prišlo do večjih poškodb samih gasilcev, vendar pa je bila škoda na gasilski opremi ogromna. Prve ocene govorijo o številki več kot četrt milijona eur. V operativni enoti PGD Vrhnika sodeluje tudi naš podporni član Albin Vidrih. Prejeli smo informacijo da je enota Vrhnika ostala brez večine gasilskih cevi in zaščitnih oblek ter druge opreme. Gasilci Zdenska vas smo nemudoma začeli z akcijo zbiranja vsaj nekaj osnovne opreme, ki bi osrednji enoti iz Vrhnike prišla še kako prav. Namreč izvedeli smo, da so imeli že dan po intervenciji v Kemisu novo intervencijo, kjer so morali posredovati in to brez osnovne opreme. Zbrali smo res najnujnejše, saj tudi nam samim primanjkuje kar nekaj opreme, prav tako pa sodelujemo v prvem izvozu na področju GZ Dobrepolje. Na pomoč so velikodušno priskočili tudi gasilci iz Zagorice, za kar se jim zelo zahvaljujem. Že dan po intervenciji v Kemisu smo v kombi naložili gasilske cevi, nekaj osebne gasilske opreme in podobno. Gasilca iz Zdenske vasi, Janez Zrnec in Rok Klinc sta opremo pripeljala na posodo gasilcem na Vrhniko. Moram reči, da ko sem videl popolnoma prazno gasilsko cisterno, brez ene same cevi, sem vedel, da bo oprema, ki smo jo pripeljali, pa čeprav starejša in malo že iztrošena, nudila vsaj malo bolj udoben občutek Vrhniškim gasilcem, da bodo brez večjega problema posredovali na manjših intervencijah. Gasilci PGD Vrhnika so bili naše pomoči izredno veseli. Upam, da jim bo oprema dobro služila v primeru intervencije in želim jim, da čim prej pridobijo novo gasilsko opremo.
 
Z gasilskim pozdravom, Na Pomoč!
 
Vrhnika 800

Povezave

Zadnji dogodki SPIN

SPINPrometna nesreča 17. 01. 2020 12:16

Ob 12.16 sta v naselju Prečna, občina Novo mesto, trčila kombinirano in osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih ter usmerjali promet do prihoda policistov. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

SPINOnesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi 17. 01. 2020 11:56

RADOVLJICA

SPINTehnična in druga pomoč 17. 01. 2020 11:45

Ob 11.48 so v Fulneški ulici v Ljutomeru gasilci PGD Ljutomer nudili pomoč NMP Ljutomer pri prenosu obolele osebe iz večstanovanjskega objekta

Klic v sili

Vremenska napoved