Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 27. 01. 2022 00:05

TREBNJE

SPINPožar, eksplozija 26. 01. 2022 21:44

KAMNIK

SPINPožar, eksplozija 26. 01. 2022 20:48

Ob 20.48 je na cesti Krnica–Mrzli Studenec, občina Gorje, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Bled in Gorje so požar pogasili, poškodovanih ni bilo.

SPINPožar, eksplozija 26. 01. 2022 20:08

STRAŽA

SPINTehnična in druga pomoč 26. 01. 2022 19:04

Ob 19.04 je na Maroltovi ulici v Ljubljani v stanovanju večstanovanjskega objekta padla občanka. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata, odstavili kuhalnik, ugasnili plin in oskrbeli starejšo žensko.

Zdenski in Zagoriški gasilci priskočili nas pomoč kolegom iz PGD Vrhnika

Prepričan sem, da ste v medijih zasledili novico o katastrofalnem požaru v podjetju Kemis na Vrhniki. V požaru je sodelovalo več kot 250 gasilcev, ki so z nečloveškimi napori poskrbeli, da že tako velika nesreča, ni postala še večja.

Na veliko zadovoljstvo, ni prišlo do večjih poškodb samih gasilcev, vendar pa je bila škoda na gasilski opremi ogromna. Prve ocene govorijo o številki več kot četrt milijona eur. V operativni enoti PGD Vrhnika sodeluje tudi naš podporni član Albin Vidrih. Prejeli smo informacijo da je enota Vrhnika ostala brez večine gasilskih cevi in zaščitnih oblek ter druge opreme. Gasilci Zdenska vas smo nemudoma začeli z akcijo zbiranja vsaj nekaj osnovne opreme, ki bi osrednji enoti iz Vrhnike prišla še kako prav. Namreč izvedeli smo, da so imeli že dan po intervenciji v Kemisu novo intervencijo, kjer so morali posredovati in to brez osnovne opreme. Zbrali smo res najnujnejše, saj tudi nam samim primanjkuje kar nekaj opreme, prav tako pa sodelujemo v prvem izvozu na področju GZ Dobrepolje. Na pomoč so velikodušno priskočili tudi gasilci iz Zagorice, za kar se jim zelo zahvaljujem. Že dan po intervenciji v Kemisu smo v kombi naložili gasilske cevi, nekaj osebne gasilske opreme in podobno. Gasilca iz Zdenske vasi, Janez Zrnec in Rok Klinc sta opremo pripeljala na posodo gasilcem na Vrhniko. Moram reči, da ko sem videl popolnoma prazno gasilsko cisterno, brez ene same cevi, sem vedel, da bo oprema, ki smo jo pripeljali, pa čeprav starejša in malo že iztrošena, nudila vsaj malo bolj udoben občutek Vrhniškim gasilcem, da bodo brez večjega problema posredovali na manjših intervencijah. Gasilci PGD Vrhnika so bili naše pomoči izredno veseli. Upam, da jim bo oprema dobro služila v primeru intervencije in želim jim, da čim prej pridobijo novo gasilsko opremo.
 
Z gasilskim pozdravom, Na Pomoč!
 
Vrhnika 800

Povezave

Klic v sili

Vremenska napoved