Vpis

Naključna fotografija

Partnerji

Posvet članic regije Ljubljana II 18.5.2012

Posvet članic je za članice eden iz med prijetnejših dogodkov v letu, saj se srečamo s članicami celotne GZ regije Ljubljana II. Na posvetu nam iz vsake GZ na kratko predstavijo kaj so članice delale preteklo leto in pri tem dobiš okvirno sliko o aktivnosti članic v posamezni zvezi. Najbolj aktivne članice so zagotovo v GZ Kočevje. Pripravijo celo požarno vajo v kateri sodelujejo le članice.

clanice gzd v zupanovi jami-001
 
V letu 2012 je bil posvet članic že 18. maja v GZ Grosuplje. Organizatorke so nas najprej povabile na ogled Županove jame. Ogled jame je bil voden v dveh skupinah. Čeprav je jama zelo blizu, so si jo nekatere članice ogledale prvič, kar je bilo za njih še posebno doživetje.
 
priprave na tr iz brezna-001
 
Po ogledu jame so nam prikazali tehnično reševanje iz brezna. Za brezno so izbrali kar vhod jame. Za ponesrečeno osebo so določili prirediteljico predsednico GZ Grosuplje. Pogumno se je podala po stopnicah navzdol proti vhodu jame in čakala, da so do nje po vrveh prišli reševalci. Seveda je svoje občutke delila z vsemi..., no naj rečem le, da ji nismo zavidale njenega položaja :). Po uspešnem reševanju so nas prirediteljice povabile v gasilski dom  na Polico, kjer se nam je gasilska mladina predstavila s skečem. Sledilo je še kratko poročilo oz. pozdrav predsednic GZ regije Ljubljana II, ki so nam na kratko podale poročilo o njihovih dogodkih v tekočem letu. Na koncu so nas presenetile še z izvrstnim golažem.
 
resevalec-001
 
Posvet je bil odlično izpeljan, sproščen in zabaven. Članicam GZ Grosuplje je odlično uspelo izpeljati posvet. V letu 2013 pa bo posvet članic v GZ Ivančna Gorica, česar se že zelo veselimo.
 
spremljanje resevanja-001 se malo pa bom resena-001
 
clanice-001 gasilska mladina gz grosuplje-001

Povezave

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 26. 08. 2019 05:21

LJUBLJANA

SPINPrometna nesreča 26. 08. 2019 03:21

Ob 3.20 so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica posredovali v kraju Branik, občina Nova Gorica, kjer se je pripetila prometna nesreča v kateri je bil udeležen motorist. Voznik motocikla se je pri padcu poškodoval. Gasilci so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica.

SPINTehnična in druga pomoč 26. 08. 2019 00:30

Ob 0.30 je v Zdraviliški ulici v Laškem osebno vozilo zapeljalo v podvoz, v katerem je bilo okoli 20 centimetrov debel sloj mulja in vode. Gasilci PGD Laško so s pomočjo vitla vozilo izvlekli.

Klic v sili

Vremenska napoved