Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINOnesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi 16. 07. 2024 20:17

CELJE

 

SPINTehnična in druga pomoč 16. 07. 2024 19:07

Tehnična in druga pomoč

 

SPINPožar, eksplozija 16. 07. 2024 17:25

Požari v nestanovanjskih stavbah

 

SPINNajdbe NUS 16. 07. 2024 17:05

LJUBLJANA

 

SPINNajdbe NUS 16. 07. 2024 16:32

Najdbe neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstev

 

Intervencija: Zavarovanje prometnih površin

Dne 10.4.2010 se je na relaciji Kompolje - Videm Dobrepolje pripetila prometna nesreča v kateri je bil udeležen avtomobil, ki je "zletel" s ceste.

Ob 7.27 min je zabrnel pager, ki je oznanil, da nekdo potrebuje pomoč. Takoj smo se odpravili na pot in z gasilskimi vozili prišli na kraj nezgode. Ustrezno smo zavarovali kraj nesreče, ter nato odklopili akumulator, ter postavili požarno stražo. V prometni nesreči sta se poškodovala dva mlada človeka, ki sta se peljala v šolo. Iz  regijskega centra sem dobil obvestilo, da so reševalci in policisti že na poti, zaradi predvidevanj o morebitnem tehničnem reševanju pa so na pomoč poslali tudi gasilsko brigado iz Ljubljane, ki je tehnično usposobljena za delovanje v takih primerih. Ob prihodu reševalcev sem jim raportiral dejansko stanje in reševanje se je pričelo.
 
Veliko težav je povzročala zmečkana pločevina, ki je ovirala delo reševalcev. S skupnimi močmi nam je le uspelo, da smo oba ponesrečenca spravili ven iz vozila. Sledili so še prihod gasilske brigade Ljubljana, reševalnega vozila z Zdravnikom ter reševalnega vozila iz Grosuplja. Za enega ponesrečenca je bil odrejen prevoz v Ljubljanski KC z reševalnim vozilom, za drugega se je klicalo helikoptersko enoto HNMP. Ko so oba ponesrečenca odpeljali smo gasilci še ustrezno sanirali blatno vozišče ter se vrnili v svoje domove, kjer smo analizirali dogodke ter sčistili opremo.
 
V tej intervenciji so sodelovala tri društva:
PGD Zdenska vas - Prihod na kraj nesreče 7:32 z GVC 16/24 in GVM-1 z 10. operativci
PGD Videm - Prihod 7:33 z GVC 16/24 in GVM-1 z 5. operativci
PGD Kompolje - Prihod 7:35 z GVC 16/24 in GVM-1 in priklopnikom z 5. operativci
 
Intervencija  je bila  s tehničnega vidika dobro izpeljana, upam pa na ugoden zdravstveni razplet in stanje obeh ponesrečencev.
 
V teh pomladanskih dnevih, ko je dosti padavin in so ceste še posebej spolzke je potrebna še posebna previdnost. Zmanjšanje hitrosti, nove dobre pnevmatike, trezna glava nas lahko obvarujejo pred takimi in podobnimi poškodbami.
 
Vodja intervencije

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved