Vpis

Naključna fotografija

Partnerji

Intervencija: črpanje meteorne vode

V torek, 7.6.2011 ob 18.30 uri smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je v kraju Ponikve meteorna voda zalila pritlične prostore stanovanjske hiše.

Ob prihodu na prizorišče smo začeli s prečrpavanjem vode z dvorišča, saj je bil tam nivo vode največji. Nekaj vode je že steklo v objekt, zato smo pri vhodu postavili vreče, napolnjene s peskom, kot zaščito pred nadaljnjim vdorom vode. Tudi na ostalih območjih, kjer je voda ogrožala hišo, smo postavili peščene zapore. Zaradi hitre intervencije v objektu ni bilo večje škode. Pri intervenciji so sodelovali gasilci iz PGD Ponikve, PGD Zdenska vas, PGD Videm in PGD Kompolje.
 
intervencija3

Povezave

Zadnji dogodki SPIN

POŽARI IN EKSPLOZIJE (12.12.2018 20:04)

Požari v naravi oziroma na prostem - drugi požari v naravi oziroma na prostem
Ob 18.46 je na dvorišču podjetja, na Celjski cesti v Vojniku, zagorel kup odpadnega materiala. Posredovali so gasilci PGD Vojnik in Škofja vas, ki so požar omejili ter pogasili.

NESREČE V PROMETU (12.12.2018 18:56)

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 18.47 je pri naselju Mekotnjak v občini Ljutomer osebno vozilo zdrsnilo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ljutomer so s tehničnem posegom rešili voznika iz vozila, nudili pomoč reševalcem, osvetljevali kraj dogodka in postavili vozilo nazaj na kolesa. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

POŽARI IN EKSPLOZIJE (12.12.2018 18:26)

Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
Ob 18.22 so v Ravnah v Bohinju zagorele saje v dimniški tuljavi starejše hiše. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali hlev pred požarom, požar pogasili in objekt pregledali s termovizijsko kamero. Zaradi prisotnosti ogljikovega monoksida so začasno iz hiše umaknili tri osebe.

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved