Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINPrometna nesreča 20. 01. 2022 10:46

SEVNICA

SPINTehnična in druga pomoč 20. 01. 2022 10:30

KOČEVJE

SPINTehnična in druga pomoč 20. 01. 2022 09:58

VOJNIK

SPINTehnična in druga pomoč 20. 01. 2022 09:12

MARIBOR

SPINTehnična in druga pomoč 20. 01. 2022 08:58

Ob 08.58 je v kraju Vrhovo, občina Radeče, občan zdrsnil v reko Savo. Gasilci PGE Celje, PGD Sevnica, Vrhovo in Radeče so s pomočjo vrvne tehnike navezali občana, očistili zaraslo brežino, ga potegnili iz vode in prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP so ga oskrbeli in prepeljali v SB Celje. Obveščene so bile pristojne službe.

Državno gasilsko tekmovanje 2008

17.-18.5.2008, RAVNE NA KOROŠKEM - V soboto, 17. maja, je bilo okoli gasilskega doma v Zdenski vasi v zgodnjih jutranjih urah že vse prebujeno. Tekmovalci, starši, mentorji in navijači smo se zbrali, da se podamo na dolgo pot proti Koroški. Vsi še malo zaspani smo se posedli na avtobus, ki nas je varno pripeljal na kraj dogajanja.

Na Ravnah se je ob našem prihodu zbralo skupno že preko dvesto tekmovalnih ekip, to pomeni več kot 2000 mladih gasilcev iz vse Slovenije. Ravne so bile eno samo gasilsko središče. Takoj smo začeli s pripravo naših ekip tako, da smo si najprej ogledali tekmovališče, nato pa so sledili še zadnji napotki mentorjev in že je bil tu čas ko smo tekmovali.
 
drzavno1
 
Tekmovati na tako visokem nivoju ni mačji kašelj, še posebej zato, ker so bile tu zbrane najboljše ekipe iz cele države. Že sama uvrstitev na tako tekmovanje je velik uspeh. Zato je bila pri vseh nas prisotna tekmovalna trema. Kljub vsem tegobam (poškodbe), ki so pestile naši dve ekipi, sta se obe ekipi odlično odrezali. Pionirska – mešana ekipa je zasedla skupno 17. mesto, pionirke pa so se kljub težavam pri vaji z vedrovko odlično znašle in se uvrstile na skupno 38. mesto.
 
drzavno2
 
Doseženih rezultatov smo se vsi zelo razveselili. Pri tem bi se v prvi vrsti zahvalil najprej vsem tekmovalcem, tudi  tistim, ki z nami zaradi bolezni, obveznosti, prevelike starosti in poškodb niso mogli iti, so pa doprinesli velik del k uspehu obeh ekip. Zahvala tudi vsem staršem, ki otroke spodbujate in jim stojite ob strani pri gasilskih dejavnostih. Nenazadnje pa  gre zahvala vsem mentorjem, ki so vložili ogromno svojega prostega časa in energije, da so pripravljali in vodili ekipe. Tako zahtevno tekmovanje pa ne bi bilo možno izpeljati brez finančne pomoči Občine Dobrepolje, GZ Dobrepolje, PGD Zdenske vasi – za kar se jim vsem najlepše zahvaljujemo.
 
drzavno3

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved