Državno mladinsko gasilsko tekmovanje Koper 2016

Tekmovalna enota mladink PGD Zdenska vas si je v lanskem letu na občinskem in regijskem tekmovanju izborila nastop na državnem mladinskem gasilskem tekmovanju. Najboljše mladinske tekmovalne enote so se letos zbrale v Kopru, in sicer v nedeljo, 12. 6. 2016.

 
Priprave so se začele že nekaj mesecev pred tekmovanjem, saj smo želeli tekmovalno enoto čim bolje pripraviti. Dnevi so hitro minevali in kaj kmalu je napočil dan, ko nas je pred 6. uro zjutraj zbudila budilka, ki je naznanjala odhod na tekmovanje. Ob 6. uri smo tekmovalke, mentorji in navijači krenili proti Kopru. Tam nas je pričakalo sončno vreme in veliko mladih gasilk in gasilcev, saj je bilo tekmovanje že v polnem teku. Na hitro smo si ogledali prireditveni prostor, nato pa je prišel čas za nastop naših tekmovalk. Najprej vaja z ovirami, nato štafeta in nazadnje še razvrščanje.
 
Državno mladinsko gasilsko tekmovanje Koper
 
Pri vaji z ovirami smo imeli nekaj smole, saj smo dobili nekaj kazenskih točk. Je bilo pa zato toliko bolje na štafeti in razvrščanju. Vsekakor je tekmovalkam uspel dober nastop in z optimizmom smo odšli na kosilo v bližnji Ankaran. Po kosilu smo imeli do razglasitve še veliko časa, ki smo ga izkoristili za sprehod po plaži in tudi skok v toplo morje. Okoli 16. ure smo se vrnili v Koper, kjer je bilo že vse pripravljeno za svečano razglasitev rezultatov na stadionu Bonifika.
 
06
 
Zaradi grozečih oblakov, ki so se zbirali nad stadionom, so razglasili le najboljših deset v posamezni kategoriji. Našim tekmovalkam se ni uspelo uvrstiti med deset najboljših, zato smo z nestrpnostjo čakali na objavo rezultatov na uradni spletni strani Gasilske zveze Slovenije. To smo dočakali med vožnjo proti domu. Mladinke PGD Zdenska vas so dosegle zelo dober uspeh, saj so zasedle 19. mesto v konkurenci 44 enot, s čimer so prejele tudi srebrno značko. 
 
Tekmovalkam čestitamo in želimo še veliko tekmovalnih uspehov.
 

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved