Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 27. 01. 2022 00:07

TREBNJE

SPINPožar, eksplozija 26. 01. 2022 21:44

KAMNIK

SPINPožar, eksplozija 26. 01. 2022 20:48

Ob 20.48 je na cesti Krnica–Mrzli Studenec, občina Gorje, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Bled in Gorje so požar pogasili, poškodovanih ni bilo.

SPINPožar, eksplozija 26. 01. 2022 20:08

Ob 20.08 je v Podgori, občina Straža, gorela lesena baraka velikosti 5 x 7 metrov. Gasilci GRC Novo mesto, PGD Dolenja Straža in Vavta vas so pogasili požar in premetali požarišče. Baraka je bila v požaru popolnoma uničena.

SPINTehnična in druga pomoč 26. 01. 2022 19:04

Ob 19.04 je na Maroltovi ulici v Ljubljani v stanovanju večstanovanjskega objekta padla občanka. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata, odstavili kuhalnik, ugasnili plin in oskrbeli starejšo žensko.

Gasilska tekmovanja

Gasilska tekmovanja se organizirajo in izvajajo za preverjanje in pridobitev strokovne in fizične sposobnosti gasilcev, za preverjanje psihofizične in strokovne usposobljenosti operativnih gasilcev, za spoznavanje in utrjevanje medsebojnih odnosov ter izmenjavo izkušenj. Gasilska tekmovanja spadajo med strokovno in praktično izobraževanje gasilcev.

Gasilsko tekmovanje na nivoju Gasilski Zvez (GZ) je enkrat letno. Tekmovanje organizira in vodi poveljstvo GZ, ki za izvedbo le-tega imenuje tekmovalni odbor. Na tekmovanjih, ki so pogoj za udeležbo na višjem tekmovanju, mora sodelovati predstavnik regijskega poveljstva, ki nadzira izvedbo in potek tekmovanja ter delo tekmovalnega odbora in ocenjevalnih komisij. Po končanem tekmovanju izdela pisno poročilo za regijsko poveljstvo.
 
Regijsko gasilsko tekmovanje organizira in vodi poveljstvo regije (poveljnik regije skupaj s poveljniki GZ), ki za izvedbo le-tega imenuje tekmovalni odbor. Regijska gasilska tekmovanja so načeloma vsako drugo leto, vendar vedno pred državnim gasilskim tekmovanjem. Na regijskih tekmovanjih, ki so pogoj za udeležbo na višjem tekmovanju, mora sodelovati predstavnik Poveljstva GZS ali član Komisije za tekmovanja pri GZS, ki nadzira izvedbo in potek tekmovanja ter delo tekmovalnega odbora in ocenjevalnih komisij. Za Poveljstvo GZS izdela pisno poročilo. (vir.GZS)
 
Tako smo tudi gasilci iz gasilske zveze Dobrepolje opravili svojo dolžnost v dveh večjih organiziranih tekmovanjih.   21.9.2013 je v sodelovanju z GZ Grosuplje  potekalo medobčinsko tekmovanje. Medbčinskega tekmovanja se je udeležilo 21 ekip. Osvojena mesta  si lahko ogledate v priloženih tabelah. Ekipe, ki so na tem tekmovanju zasedle  prva tri mesta,  so se uvrstila na regijsko tekmovanje, ki je potekalo 28.9.2013 v Stični – občina Ivančna Gorica.
 
Iz naše GZ je uspel preboj na državno tekmovanje ekipama mladink iz PGD Zdenska vas in PGD Ponikve. Tudi ostale ekipe so se izkazale, tako so med drugim tri ekipe dosegle nehvaležno 4. mesto, vse preostale pa uvrstitev v zlato sredino.
Vsem tekmovalcem, mentorjem čestitam za dosežene rezultate, ter se zahvaljujem za ves čas in trud, ki ste ga namenili v pripravah na tekmovanje.
 
Poveljnik GZ Dobrepolje Uroš Gačnik
 
Rezultati:
 

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved