Vaja: Struge 2013

 V sklopu meseca požarne varnosti, vsako leto organiziramo skupno gasilsko vajo celotne GZ Dobrepolje. Letos je vaja potekala v OŠ Struge.

 
Vaja OŠ Struge 2013
 
Pri vaji se je predpostavljalo, da se je zaradi nepazljivosti začel požar v kleti osnovne šole Struge. Požar se je razširil na ostale prostore in višja nadstropja, kar so prvi opazili zaposleni v šoli. O požaru so takoj obvestili ReCO na številki 112. Najprej je bilo aktivirano domače društvo. Po začetnem pregledu situacije so začeli z gašenjem in kmalu ugotovili, da je požar preobsežen, da bi ga lahko sami pogasili. Zato so zaprosili za dodatno pomoč. ReCO je aktiviral še društvi PGD Videm in PGD Zdenska vas. Dodeljena jim je bila naloga, da varujejo območje in gasijo požar. Med tem se je že izvajala evakuacija, vodja intervencije pa je odredil notranji napad, saj je obstajala verjetnost, da so v goreči stavbi ponesrečenci.
 
dscf4380
 
Ker je ogenj še vedno močno pretil, se je pokazala potreba po dodatni pomoči, zato je vodja intervencije zaprosil za dodatno pomoč. ReCO je aktiviral še preostala društva. Začeli so z varovanjem sosednjih stavb, zagotavljanjem vode iz vodnjaka in dovozom vode z gasilskimi vozili. S skupnimi močmi nam je naposled le uspelo omejiti in na koncu tudi pogasiti požar. Nosilci izolirnih dihalnih aparatov so v prostorih šole našli vse ponesrečence, ki, razen nekaj odrgnin, niso utrpeli hujših poškodb. Tako je bila tudi s tega vidika vaja uspešno zaključena.
 
dscf4402

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved