Vpis

Naključna fotografija

Partnerji

Taktična vaja Cesta in Zdenska vas 2008

Ob zaključku delovnih akcij pri gasilskem domu, predvsem pa ob prejemu gasilskega vozila GVC 16/25 smo v PGD Zdenska vas v soboto 15.11.2008 pripravili vajo, ki smo jo najprej prikazali v vasi Cesta pri družbenem domu, kasneje pa ponovili v Zdenski vasi pri gasilskem domu.

Vaja je služila kot preizkus operativne pripravljenosti, hkrati pa smo želeli vaščanom prikazati gasilsko dejavnost in ukrepanje v primeru pravega požara.
 
velika
 
V vaji smo predpostvaljali, da je zagorelo v pritličnem prostoru, kjer so se vnela drva, ki so bila postavljena preblizu peči. Požar se širi v višje nadstropje zgradbe, kjer pa se nahajati dve mlajši osebi, ki pa se ne moreta več rešiti sama. Tako očividec pokliče na pomoč PGD Zdenska vas. Izvoz opravimo z dvema gasilskima cisternama GVC 16/25 in z gasilskim vozilom za prevoz moštva GVM-1, ki pa ima s seboj dva izolirna dihalna aparata ter prikolico na kateri je motorna brizgalna ter oprema za trodelni napad. Iz navijakov GVC 16/25 napravimo dva hitra napada, s katerim gasimo pritlične prostore. Med tem časom se pripravita tudi noslica IDA za vstop v 1. nadstropje zgradbe preko lestve, kjer bosta skušala pomagati ujetima osebama. Hkrati pa del operativcev že sestavlja trodelni napad z motorno brizgalno, s katero bodo črpali vodo iz bližnjega vodnjaka ter pomagali gasiti stavbo.
 
velika1 velika2 velika3
 
Med tem napadalca z IDA vstopita v zgornje nadstropje, kjer najdeta dve lažje poškodovani mlajši osebi, ki ju odnesejo z nosili, na zbirnem mestu pa jima nudijo prvo pomoč. Gasilcem v nekaj minutah uspe požar ukrotiti in vaja je tako uspešno zaključena.
 
velika4 velika5
 
Po zaključku vaje sledi še pospravljanje opreme in predaja raporja poveljniku. Zbrane vaščane pa na koncu pozdravita še predsednik in poveljnik društva. Več slik si lahko ogledate v fotogaleriji.

Povezave

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 25. 05. 2020 23:10

NAKLO

SPINPrometna nesreča 25. 05. 2020 23:03

Ob 23.03 sta na avtocesti med Domžalami in Blagovico trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali in opravili pregled kraja dogodka ter pregledali voznika, v katerega je naletelo vozilo. V nesreči ni bilo poškodovanih.

SPINTehnična in druga pomoč 25. 05. 2020 19:31

Ob 19.36 si je na plezalni steni v Ospu, občina Koper, plezalka poškodovala gleženj. Gasilci JZ GB Koper in PGD Osp so poškodovanki imobilizirali gleženj ter jo skupaj z gorskimi reševalci GRS Ljubljana prenesli do reševalnega vozila NMP, s katerim so jo prepeljali v izolsko bolnišnico.

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved