Vpis

Naključna fotografija

Partnerji

Vaja GZ Dobrepolje: Hočevje 2015

Vajo GZ Dobrepolje je letos pripravilo PGD Hočevje. Izvedli smo jo v soboto, 17. 10. 2015, sodelovala pa so vsa društva GZ Dobrepolje.

Ob predpostavki, da je med močnim neurjem strela udarila v gozd na obrobju zaselka Hočevje vikendi, so bila najprej aktivirana domače in osrednja društva, ker pa se je zaradi vzhodnega vetra požar širil in ogrožal celotno naselje, so bila aktivira še ostala društva v GZ Dobrepolje. Zaradi obsežnosti intervencije je bil vzpostavljen štab za delovanje operativnih nalog.
 
Vaja Hočevje 2015
 
Naše društvo je ob prihodu dobilo nalogo, da prepreči širjenje gozdnega požara in da zagotovi obrambo dveh najbolj ogroženih objektov. Z naprtnjačami in požarnimi metlami smo pregledali in pogasili teren, z dvema napadoma iz GVC-ja pa smo izvajali pasivno obrambo. Posredovanje je bilo uspešno, tako da je bil požar pogašen in se ni razširil na ogrožene objekte. Med tem časom so enote drugih gasilskih društev delovale na drugih ogroženih in prizadetih območjih, prišlo pa je tudi do prometne nesreče enega izmed intervencijskih vozil. Ker smo s prvotno nalogo že opravili, smo takoj odhiteli na pomoč udeležencem v prometni nesreči. Najprej smo zavarovali kraj nesreče in preverili stanje poškodovancev. Oskrbeti je bilo potrebno tri poškodovance, vsakega z drugačnimi vrstami poškodb. Na kraj nesreče je prispela tudi enota prve pomoči iz PGD Ponikve in skupaj smo poškodovance oskrbeli do te mere, da so bili pripravljeni na prevzem s strani nujne medicinske pomoči. Ko so ti odpeljali poškodovance v bolnišnično oskrbo, so tudi na ostalih prizadetih območjih uspešno zaključili s posredovanjem in vaja se je lahko zaključila.
 
Vaja Hočevje 2015
 
Sledil je zbor vseh gasilskih enot pri gasilskem domu, kjer je poveljnik domačega društvo opravil kratko analizo vaje, svoje pa sta dodala še poveljnik in predsednik GZ Dobrepolje.
 

Povezave

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 25. 05. 2020 23:10

NAKLO

SPINPrometna nesreča 25. 05. 2020 23:03

Ob 23.03 sta na avtocesti med Domžalami in Blagovico trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali in opravili pregled kraja dogodka ter pregledali voznika, v katerega je naletelo vozilo. V nesreči ni bilo poškodovanih.

SPINTehnična in druga pomoč 25. 05. 2020 19:31

Ob 19.36 si je na plezalni steni v Ospu, občina Koper, plezalka poškodovala gleženj. Gasilci JZ GB Koper in PGD Osp so poškodovanki imobilizirali gleženj ter jo skupaj z gorskimi reševalci GRS Ljubljana prenesli do reševalnega vozila NMP, s katerim so jo prepeljali v izolsko bolnišnico.

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved