Vpis

Naključna fotografija

Partnerji

Gozdarji, gobarji in drugi ljubitelji gozda pozor: Narava še vedno razkriva sledi vojnih viher

Idealni pogoji so zopet v Dobrepoljsko dolino in njene gozdove privabili številne gobarje. Vendar nepazljivost na ostanke eksplozijskih sredstev je lahko zelo nevarna. Tako je gobar na obronku Zdenske vasi našel neeksplodirano minometno bombo italijanske izdelave iz časov druge svetovne vojne. 

Omenjena bomba je izjemno nevarna, saj je bila zaradi samo sprožitve usodna za  marsikaterega vojaka že med samo vojno. Zob časa pa je potencialno nevarnost samo še povečal. Omenjeno bombo so strokovno prevzeli člani policije in civilne zaščite RS. Delovali so pod budnim očesom dveh operativnih gasilcev PGD Zdenska vas.
 
1-dsc 0208
 
2-dsc 0209 3-dsc 0213

Povezave

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 26. 08. 2019 05:21

LJUBLJANA

SPINPrometna nesreča 26. 08. 2019 03:21

Ob 3.20 so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica posredovali v kraju Branik, občina Nova Gorica, kjer se je pripetila prometna nesreča v kateri je bil udeležen motorist. Voznik motocikla se je pri padcu poškodoval. Gasilci so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica.

SPINTehnična in druga pomoč 26. 08. 2019 00:30

Ob 0.30 je v Zdraviliški ulici v Laškem osebno vozilo zapeljalo v podvoz, v katerem je bilo okoli 20 centimetrov debel sloj mulja in vode. Gasilci PGD Laško so s pomočjo vitla vozilo izvlekli.

Klic v sili

Vremenska napoved