Vpis

Naključna fotografija

Partnerji

85 let PGD Zdenska vas in 20 let Slovenije

V soboto, 25.6.2011 smo v Zdenski vasi pri gasilskem domu praznovali dva visoka jubileja. S prihodom povorke gasilcev in Godbe Dobrepolje se je začela proslava ob 85. letnici delovanja prostovoljnega gasilskega društva Zdenska vas in slovesnost ob 20. letnici Republike Slovenije.

dsc 40581 
 
Vse prisotne je najprej pozdravil predsednik domačega društva Davorin Babič, nato sta navzoče pozdravila še predstavnik GZ Dobrepolje in predstavnik GZ Slovenije. Sledila ja podelitev priznanj in odlikovanj zaslužnim članom. Med podelitvijo sta se predstavili dve glasbeni skupini, ki sta prav lepo popestrili dogajanje in navdušili prisotne.
 
dsc 42891 
 
Po končani slovesnosti PGD Zdenska vas je sledila še slovesnost ob dnevu državnosti. Slavnostni govornik je bil župan občine Dobrepolje g. Janez Pavlin. V spomin na ta dogodek, smo nato pred vadbenim platojem zasadili lipo. Sledila je še slavnostna torta, nato pa se je začela gasilska veselica, ki je trajala dolgo v noč.
 
Vsi, ki ste prireditev omogočili, boste objavljeni v kratkem, slike s prireditve pa si lahko ogledate v galeriji .

Povezave

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 26. 08. 2019 05:21

LJUBLJANA

SPINPrometna nesreča 26. 08. 2019 03:21

Ob 3.20 so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica posredovali v kraju Branik, občina Nova Gorica, kjer se je pripetila prometna nesreča v kateri je bil udeležen motorist. Voznik motocikla se je pri padcu poškodoval. Gasilci so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica.

SPINTehnična in druga pomoč 26. 08. 2019 00:30

Ob 0.30 je v Zdraviliški ulici v Laškem osebno vozilo zapeljalo v podvoz, v katerem je bilo okoli 20 centimetrov debel sloj mulja in vode. Gasilci PGD Laško so s pomočjo vitla vozilo izvlekli.

Klic v sili

Vremenska napoved